
Ghidul Incepatorului
Dieta Keto
Dieta ketogenica (sau dieta Keto, pe scurt) este o dieta bogata în carbohidrati, bogata in grasimi, care ofera multe beneficii pentru sanatate. De fapt, peste 20 de studii arata ca acest tip de dieta va poate ajuta sa pierdeti in greutate si sa va imbunatatiti sanatatea. Reactiile ketogenice pot avea chiar beneficii impotriva diabetului, cancerului, epilepsiei si bolii Alzheimer.
Dieta ketogenica este o dieta cu continut scazut de carbohidrati, bogata în grasimi, care impartaseste multe asemanari cu dietele Atkins si low-carb. Aceasta implica reducerea drastica a consumului de carbohidrati si inlocuirea acesteia cu grasime. Aceasta reducere a carbohidratilor va pune corpul intr-o stare metabolica numita cetoza.​
Când se întâmplă acest lucru, organismul devine incredibil de eficient la arderea grăsimilor pentru energie. De asemenea, transformă grăsimea în cetone în ficat, care poate furniza energie pentru creier. Reacțiile dietectomice pot provoca scăderi masive ale nivelului de zahăr din sânge și de insulină. Acest lucru, impreună cu creșterea cetonelor, are numeroase beneficii pentru sanatate.
Beneficii pentru sănătate:
Dieta ketogenică a apărut de fapt ca un instrument pentru tratarea bolilor neurologice, cum ar fi epilepsia. Studiile au arătat acum că dieta poate avea beneficii pentru o mare varietate de condiții de sănătate diferite:
Boala cardiacă: Dieta ketogenică poate îmbunătăți factorii de risc cum ar fi grăsimile corporale, nivelurile de colesterol HDL, tensiunea arterială și zahărul din sânge.
Cancer: Dieta este în prezent utilizată pentru a trata mai multe tipuri de cancer și o creștere lentă a tumorii.
Boala Alzheimer: Dieta ceto poate reduce simptomele bolii Alzheimer și încetinește progresia acesteia.
Epilepsia: Cercetările au arătat că dieta ketogenică poate determina scăderea masivă a convulsiilor la copiii cu epilepsie.
Boala Parkinson: Un studiu a constatat că dieta a ajutat la ameliorarea simptomelor bolii Parkinson.
Sindromul ovarului polichistic: contribuie la reducerea nivelurilor de insulină, care pot juca un rol-cheie în sindromul ovarului polichistic.
Leziuni ale creierului: Un studiu pe animale a constatat că dieta poate reduce contuzii și de recuperare a ajutorului după leziuni cerebrale.
Acnee: Nivelul scăzut al insulinei și consumul de zahăr mai mic sau alimentele procesate pot ajuta la ameliorarea acneei.
​
Pentru a vă ajuta să începeți, aici gasiti unexemplu de meniu dietetic ketogenic timp de o săptămână
